Omwonenden kunnen zaterdag tijdens het festival Ultrasonic live geluidsmetingen uit de omgeving volgen. 
 

Op drie plekken in de omgeving worden geluidsmetingen gehouden door de Omgevingsdienst regio Utrecht, in samenwerking met Ultrasonic en het bedrijf dB Brothers. Bovendien rijden er mobiele geluidsmeters rond. De gegevens van de metingen zijn dan terug te vinden op een speciale website.

Het festival, dat dit weekend in de Maarsseveense plassen is neergestreken, leidt jaarlijks tot klachten over geluidsoverlast. Dit jaar kan de volumeknop meteen omlaag zodra het muziekniveau te hoog wordt, om zo de omgeving een beetje tegemoet te komen. Die grens ligt boven de zeventig decibel, maar meteen na de start ging het feestgedruis daar al lichtelijk overheen.

Het festival brengt vooral de hardere elektronische dansmuziek, zoals EDM, house, techno en hardstyle. Omwonenden met klachten over geluidsoverlast kunnen die bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht kwijt.

Omleidingen

Tijdens het festival is het verkeer op de Gageldijk gestremd voor doorgaand verkeer en er geldt een stopverbod op de hele dijk. Mogelijk leidt de toestroom naar het evenement voor drukte op de N230.