Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft een gebiedsverbod opgelegd aan de 34 supporters die in de nacht van woensdag op donderdag de openbare orde in de stad hebben verstoord. 

De supporters mogen tot vrijdagochtend niet in de buurt van het stadion komen, laat de politie donderdag weten. Ook de binnenstad, het stationsgebied en de omgeving van café Ons Honk is verboden terrein.

De politie hield de groep aan nadat ze 'met de bedoeling de confrontatie op te zoeken met Poolse supporters', richting de binnenstad trokken. De personen hadden zwaar vuurwerk, houten planken en afgebroken glaswerk bij zich, dat kon dienen als wapen. 

Aan 32 van de 34 personen is donderdag een boete gegeven, waarna ze weer op vrije voeten zijn gesteld. Twee andere verdachten blijven vastzitten op verdenking van een misdrijf. 

Maatregelen

FC Utrecht speelt donderdagavond om 19.00 uur tegen de Poolse club Lech Poznan in de voorronde van de Europa League. De gemeente Utrecht en de politie kondigden woensdag extra maatregelen aan voor het duel vanwege de fanatieke aanhang van de Poolse club.

Er worden zo'n twaalfhonderd tot vijftienhonderd supporters uit Polen verwacht. De supporters van Lech Poznań kunnen zich donderdag verzamelen op het Jaarbeursterrein, waarvandaan ze naar het stadion worden vervoerd. 

Fans van FC Utrecht krijgen de mogelijkheid om op de Neude bij elkaar te komen.