De politie heeft woensdagavond 34 supporters van FC Utrecht opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Alle personen zijn vastgezet.

De politie kwam rond 23.00 uur in actie op en rond het park Lepelenburg in Utrecht. 

De supporters vormden een groep en trok, volgens de politie 'met de bedoeling de confrontatie op te zoeken met Poolse supporters', richting de binnenstad. "De personen hadden zwaar vuurwerk, houten planken en afgebroken glaswerk bij zich, dat kon dienen als wapen", meldt een woordvoerder aan NU.nl. 

Het Openbaar Ministerie (OM) zal zich op een later moment buigen over eventuele vervolging van de supporters.

Maatregelen

FC Utrecht speelt donderdagavond om 19.00 uur tegen de Poolse club Lech Poznan in de voorronde van de Europa League. De gemeente Utrecht en de politie kondigden woensdag extra maatregelen aan voor het duel vanwege de fanatieke aanhang van de Poolse club.

"Onze gezamenlijke inzet is gericht op een sportief en veilig verloop van deze dag. Echter, als de omstandigheden daartoe aanleiding geven, staan we klaar om snel en stevig in te grijpen en onrust of escalatie te voorkomen", laat burgemeester Jan van Zanen woensdag weten. 

Supporters

Er worden zo'n twaalfhonderd tot vijftienhonderd supporters uit Polen verwacht. De supporters van Lech Poznań kunnen zich donderdag vanaf 11.00 uur verzamelen op het Jaarbeursterrein, waarvandaan ze naar het stadion worden vervoerd. 

Fans van FC Utrecht krijgen de mogelijkheid om op de Neude bij elkaar te komen.