De St. Jacobsstraat is vanaf maandag 24 juli tot en met 10 augustus dicht vanwege werkzaamheden. Fietsers en automobilisten kunnen de straat niet in. Alleen voetgangers kunnen in deze periode gebruikmaken van de St. Jacobsstraat.

De bussen worden omgeleid en de bushaltes in de straat zullen tijdelijk buiten gebruik zijn.

Ook parkeergarage La Vie is niet bereikbaar deze periode; alleen uitrijden is mogelijk. De laatste dagen zal er 's nachts gewerkt worden om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden.

Er wordt een nieuwe fundering aangebracht en de rijbaan tussen de Varkensmarkt en de Lange Viestraat/Vredenburg wordt geasfalteerd. Daarnaast komt er verhoging tussen het fietspad en de rijbaan aan de kant van de Bijenkorf. Het doel van de nieuwe inrichting is het verbeteren van de verkeersveiligheid en het oversteken van voetgangers en fietsers. Ook wil de gemeente met de herinrichting de autofiles richting de parkeergarage La Vie verminderen.

Zomerperiode

In augustus 2016 is de gemeente begonnen met werkzaamheden aan de St. Jacobsstraat. Toen heeft zij al aangegeven dat een periode van drie weken te kort was. Om de werkzaamheden af te ronden kiest de gemeente voor de komende zomerperiode omdat het dan rustiger qua verkeer is.