De Vaartsestraat tussen de Bleekstraat en de Westerkade gaat heringericht worden. De bouw van de Uithoflijn is nu zo ver gevorderd dat de werkzaamheden aan de straat kunnen beginnen. 

De herinrichting gaat meer dan vijf weken duren, van 21 augustus tot 29 september.

Tijdens de werkzaamheden is de Vaartsestraat tussen de Bleekstraat en Westerkade afgesloten. Het auto- en fietsverkeer zal omgeleid worden. Alle woningen blijven wel gewoon bereikbaar voor voetgangers.

Onder station Vaartsche Rijn worden ook enkele commerciële ruimten gerealiseerd. In de Vaartestraat wordt aan de zijde van het spoor ter hoogte van de Jeremiestraat alvast extra verharding voor de laad- en losplekken van deze ruimten gemaakt.

Supermarkt

De gemeente liet al eerder weten dat er gesprekken worden gevoerd met een supermarkt-ondernemer die zich hier zou willen vestigen.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal het gedeelte van de Vaartsestraat tussen de Bleekstraat en het oude Burgerzaken nu nog niet heringericht worden, omdat de aanvoerroute voor de bouw van de Uithoflijn in het Stationsgebied langer nodig is.

Het kruispunt met de Bleekstraat kan pas heringericht worden als de trambaan in gebruik is genomen en daardoor de bussen van lijn 12 zijn vervallen.