Een 28-jarige man uit Utrecht stond dinsdag voor de rechter omdat hij tijdens zijn verlof probeerde om minderjarige vrouwen de prostitutie in te krijgen. De Utrechter zat een straf uit voor precies dezelfde feiten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) benaderde hij in totaal vijf jonge, kwetsbare vrouwen en probeerde hij ze te verleiden om in de prostitutie te werken.

Van een van de slachtoffers maakte de man een filmpje terwijl ze onder de douche stond. De verdachte dreigde dit filmpje te verspreiden als ze niet mee zou werken. Hij zette een advertentie voor de vrouw op Badoo en maakte een seksadvertentie aan.

Desondanks heeft de vrouw niet voor de verdachte in de prostitutie gewerkt. Drie van zijn slachtoffers heeft de man ook beroofd van onder andere telefoons en pinpassen. 

Veroordeling

De incidenten speelden in juni 2016 tot en met januari 2017, dit is kort voor en na zijn veroordeling op 12 juli 2016. De man kreeg toen een straf van vijftien maanden cel opgelegd voor vergelijkbare feiten.  

Uit een persoonlijkheidsonderzoek komt naar voren dat de man zwakbegaafd en verslaafd aan cannabis is, en dat hij antisociale persoonlijkheidstrekken heeft. Hierdoor zou de kans op herhaling groot zijn. 

Het OM heeft veertig maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Ook is een contactverbod met de meisjes gevraagd.