De Parade gaat op vrijdag 21 juli om 18.00 uur weer van start in Utrecht. De 27e editie van het theaterfestival is tot zondag 6 augustus in het Moreelsepark te bezoeken.

Het eerste uur is toegang tot het terrein gratis voor iedereen (met uitzondering van de eerste vrijdag).

Het rondreizende festival telt zestig theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen, waarvan het merendeel speciaal voor het festival zijn gemaakt. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken van zo'n dertig minuten.

Ook buiten het Moreelsepark is er dit jaar wat te zien van de Parade. Dagelijks zijn er voorstellingen op het balkon van Utrecht Centraal, dat voor het eerst wordt omgebouwd tot klein festivalterrein.

Bereikbaarheid

De beste manier om bij het festivalterrein op het Moreelsepark te komen, is met de fiets of het openbaar vervoer. De Catharijnesingel is afgesloten voor autoverkeer.

Fietsers en voetgangers worden ter plaatse om de werkzaamheden heen geleid. Fietsers door de Stationdwarsstraat-Westerstraat en voetgangers lopen met een boog om de werkzaamheden heen. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.

Enkele voorstellingen:

Alyssa Gonzalez – Whitlov
21 t/m 28 juli

Withlov is een korte fragmentarische voorstelling over hoop, liefde, bedrog, jaloezie en vertrouwen. Bevangen worden door de liefde, belanden aan de schaduwzijde en tot de conclusie komen: "Een sterke onafhankelijke vrouw, is dat eigenlijk een positief begrip?"

Rundfunk – Wachstumsschmerzen
21 t/m 26 juli

Na de succesvolle televisieserie is Wachstumsschmerzen de eerste voorstelling van het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde). In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

*Niet geschikt voor kinderen onder de twaalf.

Alex Klaasen & Henry van Loon Ft. De Groentebroeders – H.E.A.R.: Uitgerukt 'Afscheidstour 2017'
27 t/m 30 juli

Na tientallen gouden jaren valt het doek voor H.E.A.R: de wereldberoemde band van Alex Klaasen, Henry van Loon en De Groentebroeders. In dit afscheidsconcert met alleen maar hoogtepunten nemen ze voorlopig definitief afscheid van het sterrenbestaan op de bühne.

Ellen ten Damme – Je veux l’amour
31 juli t/m 6 augustus

Op de Parade laat Ellen ten Damme de mooiste Franse chansons uit de dynamische twintigste eeuw herleven. Klassiekers van o.a. Jacques Brel, Edith Piaf, Yves Montand, Brigitte Bardot, Serge Gainsbourg, maar ook de latere hits. Aangevuld met eigen nummers.

Kijk voor het volledige programma op de website van de Parade.