Een deel van Utrecht wordt tijdens het EK Damesvoetbal een veiligheidsrisicogebied. Dit houdt in dat de politie in het desbetreffende gebied meer bevoegdheden heeft zoals preventief fouilleren.

Burgemeester Jan van Zanen heeft dit besloten na advies van de politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en in overleg in de driehoek met de Officier van justitie.

Zoals op de kaart is te zien is het gebied groter dan de locaties waar wedstrijden en evenementen worden gehouden. Dit omdat de bevoegdheid zich ook uitstrekt tot het doorzoeken van voertuigen.

Station

Daarnaast is Station Utrecht Centraal niet meegenomen in dit besluit. Reden daarvoor is dat het station al als veiligheidsrisicogebied is aangewezen.

Het Weuro 2017 duurt van 16 juli tot en met 6 augustus. Na de openingswedstrijd op 16 juli in Stadion Galgenwaard vinden in Utrecht nog drie andere wedstrijden plaats. Deze worden gehouden op 19, 22 en 25 juli. Op deze data vinden niet alleen de wedstrijden plaats, maar ook gerelateerde evenementen.