Voor het EK vrouwenvoetbal kleurt Utrecht zondag oranje en rood-wit-blauw. Tot en met 25 juli zijn diverse wedstrijden te zien in Galgenwaard en is de Oranje-gekte te vinden in de binnenstad. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijden en activiteiten in Utrecht.

Zondagavond om 18.00 uur spelen de Oranjevrouwen de openingswedstrijd van de Europese Kampioenschappen in Stadion Galgenwaard tegen Noorwegen, de wereldkampioen van 1995.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op de Oranje fanzone op het Neude. Hier worden elke dag activiteiten georganiseerd, treden verschillende artiesten op en zijn grote schermen voor de wedstrijden te vinden. Op zondag 16 juli treden onder andere Wolter Kroes, Het Feestteam, dj Maus en Mooi Weer Op Straat op.

Om 15.00 uur zondagmiddag zal de Oranjebus stapvoets vanaf het Neude richting stadion Galgenwaard vertrekken voor de wedstrijd. Een stoet van Oranjeliefhebbers kan meelopen met de bus. Deze mars is een bekend fenomeen bij de interlands van Oranje, maar het is nog nooit eerder gedaan bij een vrouwenwedstrijd.

Pop-up fanzone

Vrijdagmiddag opent er ook op Utrecht Centraal een pop-up fanzone. Hier kunnen aanwezigen kaartjes winnen voor de wedstrijd Nederland tegen Noorwegen en informatie krijgen over het EK.

Het EK duurt van 16 juli tot en met 6 augustus. Andere wedstrijden die in Utrecht worden gespeeld zijn Engeland - Schotland (19 juli), Frankrijk - Oostenrijk (22 juli) en Rusland - Duitsland (25 juli).