Het voetgangers- en fietsdek van de Krommerijnbrug bij het Ledig erf is in de zomer van 2015 totaal vernieuwd, maar moet in september weer opnieuw vervangen worden door een inschattingsfout van de gemeente.

In 2015 werd er vanaf juli tot en met september gewerkt aan de Krommerijnbrug.

Zo werd de houten fundering van de brug vervangen door een staalconstructie, maar werd het voetgangers- en fietsdek ook vervangen. De gemeente heeft bij die renovatie toen gekozen voor een aluminum dek met een rubbergranulaat.

"Bij de wandelpassage richting de Jaarbeurs ligt ook rubbergranulaat", vertelt een woordvoerder van de gemeente Utrecht. "Daar werkt het goed." 

Daarom werd besloten om het rubbergranulaat ook op de Krommerijnbrug te leggen. Inmiddels is het wegdek op meerdere plekken totaal kapot. De gemeente verklaart dat het rubber in de praktijk in sommige gevallen te glad bleek te zijn om veilig te kunnen gebruiken.

Vervangen

De gemeente geeft toe dat het rubbergranulaat nu niet voldoet aan de verwachtingen. "We hebben een gedeelte van het wegdek al vervangen door steengranulaat, dat gaat nu wel goed. Daarom starten we begin september met het vervangen van al het rubbergranulaat voor steengranulaat." 

De gemeente laat weten de brug in september zoveel mogelijk open te houden voor het verkeer tijdens de herstelwerkzaamheden.

"Het rubbergranulaat hebben wij als proef gelegd op de brug", verklaart een woordvoerder van de gemeente. "Soms werkt het wel, soms werkt het niet." Wat de kosten van de herstelwerkzaamheden zijn, wil de gemeente niet bekend maken.