De gemeente gaat onderzoeken wat er nodig is om de plannen van het bewonersinitiatief Daalsepark te kunnen realiseren. Een motie van GroenLinks hierover haalde een meerderheid bij de afsluitende raadsvergadering van de Voorjaarsnota.

Het Daalsepark ligt tussen de Daalsetunnel en de Amsterdamsestraatweg en staat bekend om een aantal betonnen schaapjes. Er zijn nog veel onzekerheden over het bestaansrecht van het park en de toekomstige ontwikkelingen.

Een groep belanghebbenden maakt zich al een paar jaar hard voor een definitief park. "GroenLinks is enthousiast over dit bewonersinitiatief. Meer groen is goed voor een gezonde en prettige leefomgeving", zegt GroenLinks-raadslid Monique Bollen.

"Dankzij onze motie gaat de gemeente Utrecht nu in kaart brengen wat het kost om deze wens van de bewoners uit te laten komen", aldus Bollen.

De bewoners reageren opgewekt: "Wij zijn blij dat het nu op de politieke agenda staat en dat de ideeën van de bewoners eindelijk als volwaardige variant worden doorgerekend. Een groene ruimte met volwassen bomen is de best mogelijke uitkomst, goed voor het (leef)klimaat en goed voor de sociale cohesie", aldus Louise van de initiatiefgroep Daalsepark.