De Catharijnesingel is van 6 juli tot en met 20 augustus dicht voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt de Radboudtraverse in Hoog Catharijne boven de Catharijnesingel gesloopt.  

De Radboudtraverse zal in delen gesloopt gaan worden. 

Auto's, fietsers en voetgangers worden gedurende de anderhalve maand omgeleid. Hiervoor zullen 24 uur per dag, zeven dagen per week verkeersregelaars aanwezig zijn.

De parkeergarages blijven tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar, maar vanaf één richting. Voor hulpdiensten zal een noodroute beschikbaar zijn.

Verbreding A27

Ook aan de A27 wordt vanaf zaterdag gewerkt. Tussen Utrecht-Noord tot de aansluiting Bilthoven zal Rijkswaterstaat werken aan de verbreding van de snelweg. 

Om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen worden de twee rijstroken tijdelijk vervangen door drie rijstroken waar een maximum snelheid van 90 km/h geldt. Als een wegdeel af is mogen automobilisten op de nieuwe rijstroken 130 of 120 km/h rijden.

Stil asfalt

De A27 wordt verbreed over een lengte van 14,2 km en krijgt in beide richtingen drie rijstroken en een vluchtstrook. Het traject wordt voorzien van stil asfalt.

Daarnaast komt tussen de aansluitingen Utrecht-Noord en Bilthoven een spitsstrook. Ook worden de op- en afritten en viaducten bij Bilthoven en Hilversum aangepast en komen er over een lengte van 11 km geluidsschermen langs de weg. Op die manier wordt er rekening gehouden met de leefomgeving.

De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2018 zijn afgerond.