Burgemeester Jan van Zanen heeft per direct een illegale sigarettenfabriek en het naastgelegen autoherstelbedrijf in Overvecht gesloten. 

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst deed afgelopen dinsdag bij beide bedrijven in het grote bedrijfspand op de hoek van de Mississippidreef en Ontariodreef een inval

De sigarettenfabriek bleek extreem brandonveilig. Zo sliepen werknemers boven de fabriek in afgesloten ruimtes waar geen brandmeldingsinstallaties of vrije luchtwegen waren.

Ook waren er grote hoeveelheden brandbare vloeistoffen aanwezig in het pand. In totaal werden veertien personen aangehouden, waaronder vier hoofdverdachten en acht illegale arbeiders. De hoofdverdachten waren bekenden van de politie. 

Gestolen auto's

Uit het FIOD-onderzoek blijkt dat mensen vanuit de fabriek directe contacten onderhielden met de naastgelegen autogarage.

Er wordt nog onderzocht of de garage werd gebruikt om geld wit te wassen. In de garage werden verder gestolen auto's gevonden, verschillende auto's zonder kenteken en omgebouwde auto's met gestolen onderdelen.

Vanwege deze activiteiten en de zeer gevaarlijke situatie heeft de burgemeester de panden per direct gesloten.