De gemeente heeft voor de jaren 2017-2019 drie miljoen euro vrijgemaakt voor projecten die de openbare ruimte in Overvecht en Kanaleneiland verbeteren. 

Het gebied rond de tienhoog-flats in Overvecht zal eerst opgeknapt worden.

Het gaat hier om de wijken Bangkokdreef, Henriëttedreef en Camera Obscuradreef. Hierbij wordt aangesloten bij de renovaties die woningcorporaties daar dit jaar en volgend jaar zullen uitvoeren.

Ook wil de gemeente de openbare ruimte van Shoppingcenter Overvecht aanpakken door bijvoorbeeld de bereikbaarheid van het winkelcentrum te verbeteren.

Kanaleneiland

In Kanaleneiland worden de woonbuurt Kanaleneiland Noord-Noord en het parkgebied Attleeplantsoen aangepakt, in samenwerking met de renovatie van de flats van Mitros. De gemeente onderzoekt nog of het gebied in Kanaleneiland Midden (rond de Bernadottelaan) samen met Mitros kan worden verbeterd.

"Het is prachtig dat we deze drie miljoen euro kunnen bestemmen voor de kwaliteitsverbetering van de openbare ruimte", zegt wethouder Kees Geldof, verantwoordelijk voor onder meer openbare ruimte. "De gemeenteraad heeft hier eerder mee ingestemd en nu zijn de plannen concreet uitgewerkt."

Zo wil de gemeente in de wijken meer groen, de aantrekkelijkheid voor voetgangers verbeteren en de wegprofielen aanpassen aan de functie 'woonstraat'. Ook geeft de gemeente aan dat er nog een "relatief grote opgave ligt" in het achterstallige onderhoud aan de wegen.