Honderden Marokkaanse Nederlanders demonstreren tegen situatie in Rifgebied

Zo'n vijfhonderd Marokkaanse Nederlanders hebben zaterdag gedemonstreerd in het Moreelsepark in Utrecht om aandacht te vragen voor alle politieke gevangenen in Noord-Marokko en het onrecht wat volgens hun de bevolking in het Rif-gebied wordt aangedaan.

De afgelopen maanden wordt er in het Rif-gebied, het overwegend arme noorden van Marokko, gedemonstreerd tegen de regering in Rabat.

Bij die protesten zijn honderden demonstranten opgepakt. De demonstraties zijn gericht tegen onrecht, corruptie, schending van mensenrechten en de, in de ogen van demonstranten, structurele achterstelling van het gebied.

Het comité Mohsen Fikri Nederland, organisatie van de demonstratie, laat weten dat mensen van Marokkaanse herkomst zich zorgen maken over het lot van de demonstranten in het Rif-gebied.

Zorgen

Met de demonstratie wil de organisatie de vrijlating van gevangenen bewerkstelligen door de internationale druk op het regime op te voeren.

Zij doet dat via juridische ondersteuning van gevangenen en lobby werk bij politiek en bestuur. De demonstratie is om hier 'kracht bij te zetten'.

Lees meer over:
Tip de redactie