Wederom geen vuurwerk op de Piekenkermis

Het bedrijf dat een vuurwerkshow voor de Piekenkermis zou verzorgen heeft zich teruggetrokken. Dit na enkele tientallen e-mails van bewoners waarin wordt aangedrongen af te zien van de show in verband met verstoring van het broedseizoen.

Dat schrijft de burgemeester in een memo aan de raad. Het Maliebaanfestival (Piekenkermis) staat gepland van vrijdag 7 juli tot en met woensdag 12 juli. Vorig jaar werd de vuurwerkshow ook afgelast na klachten van bewoners.

Burgemeester Jan van Zanen schrijft dat hij geen voornemen had om toestemming te verlenen voor het ontsteken van vuurwerk op het Lepelenburg: "Het Lepelenburg is met enige regelmaat in het nieuws, zeker ook in relatie tot evenementen. In 2016 heeft de organisatie van de Piekenkermis, mede op aandrang van de gemeente, afgezien van het vuurwerk uit begrip voor de belangen van de woon- en leefomgeving en van flora en fauna op en rond het Lepelenburg."

Burgemeester van Zanen laat verder weten dat de omstandigheden niet zijn veranderd ten opzichte van vorig jaar en dat er daarom toch al geen evenementenvergunning zou hebben verleend.

Komende edities

Met het oog op toekomstige edities van de Piekenkermis gaat de gemeente in gesprek met de ontsteker en organisator om duidelijk te maken dat het weinig zinvol is om ieder jaar opnieuw een aanvraag voor het ontsteken van vuurwerk op het Lepelenburg in te dienen.

Lees meer over:
Tip de redactie