Demonstratie in Utrecht tegen situatie in Marokkaans Rifgebied

Het comité Mohsen Fikri Nederland organiseert op zaterdag een demonstratie in het Moreelsepark in Utrecht, om aandacht te vragen het onrecht in het Rifgebied in Marokko.

De afgelopen maanden wordt er in het Rifgebied, het overwegend arme noorden van Marokko, gedemonstreerd tegen de regering in Rabat. Bij die protesten zijn honderden demonstranten opgepakt.

De demonstraties zijn gericht tegen onrecht, corruptie, schending van mensenrechten en de, in de ogen van demonstranten, structurele achterstelling van het gebied.

Het comité zegt dat de Marokkaanse regering 'met geweld probeert een eind te maken aan de aanhoudende vreedzame protestgolf in de Rif'. Eind mei bereikte de situatie een kookpunt toen Nasser Zafzafi, één van de leiders van de opstand, werd gearresteerd. Ook zijn meerdere activisten opgepakt.

Vrijlating

Mensen van Marokkaanse herkomst in Nederland maken zich, volgens het comité, ernstige zorgen over het lot van deze mensen. De deelnemers demonstreren voor de vrijlating van politieke gevangen in Marokko. Eerder werd al in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gedemonstreerd tegen de ontwikkelingen in het Rifgebied.

De demonstratie zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2017, van 15.00 uur tot 18.00 uur in het Moreelsepark.

Lees meer over:
Tip de redactie