Domtoren sluit Zomeravondconcerten af met muziek Radiohead

De muziek van de Britse popband Radiohead is maandag 21 augustus te horen vanaf de Domtoren. Het concert dat stadsbeiaardier Malgosia Fiebig en Jeroen van Veen zullen geven, vormt het slot van de Zomeravondconcerten.

De Zomeravondconcerten is de jaarlijkse concertserie van de Utrechtse Klokkenspelvereniging (UKV) die iedere maandagavond om 20.00 uur concerten op de dombeiaard organiseren. De concerten starten dit jaar op 3 juli.

Op de laatste maandag zullen in ieder geval de nummers CreepExit MusicKarma PoliceKnives Out en Morning Bell van Radiohead te horen zijn.

Jeroen van Veen kijkt uit naar het slotconcert: "Het akkoordengebruik, het gebruik van elektronica in de muziek en de persoonlijke teksten maken de muziek van Radiohead onderscheidend van andere bands. Ik hoorde de muziek voor het eerst door een goede vriend, die me het album OK Computer liet horen. Ik was gelijk gefascineerd door deze band. Er zit namelijk een sterk klassieke traditie in de nummers door het gebruik van de akkoorden en de dynamiek."

Lees meer over:
Tip de redactie