Weer kort geding over Utrechts festival Lepeltje Lepeltje

Voor het tweede jaar op rij probeert Stichting Behoud Lepelenburg het festival Lepeltje Lepeltje tegen te houden. 

Dinsdagochtend vindt het kort geding tegen de gemeente Utrecht plaats waarmee de stichting het evenement in Lepelenburg probeert te voorkomen.

Er worden duizenden mensen verwacht op het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje dat van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni moet plaatsvinden. Reden voor de Stichting Behoud Lepelenburg om naar de rechter te stappen. Vorig jaar moest de voorzieningenrechter er ook aan te pas komen, ook toen probeerde de stichting het festival tegen te houden.

Jan Verheugen sprak vorig jaar namens de stichting met DUIC, zijn bezwaar richtte zich op de natuurvernietiging die plaats zou vinden door dit evenement. De rechter ging toen niet mee in de argumenten van klagers, het festival kon gewoon plaatsvinden.

Vertrouwen

Of Stichting Behoud Lepelenburg nu andere argumenten heeft om de rechter te overtuigen is niet bekend. DUIC heeft meerdere malen om een reactie gevraagd, maar niet gekregen. Een woordvoerder van Lepeltje Lepeltje laat weten het kort geding met vertrouwen tegemoet te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie