Nieuwe regels tegen hoge Utrechtse huurprijzen

De gemeente Utrecht neemt maatregelen om de huurprijzen voor nieuwbouwwoningen in de vrije sector te begrenzen. Ook mogen er geen te kleine en te dure woningen meer worden gebouwd. 

Dat meldt de Volkskrant.

De maatregelen zijn volgens wethouder Paulus Jansen nodig omdat steeds meer geld wordt gevraagd voor steeds kleinere appartementen. Hierdoor blijven er te weinig woningen over met een ‘middenhuur’, van tussen de 710 euro tot 950 euro per maand. 

In het artikel van de Volkskrant noemt de wethouder een voorbeeld: "Er meldde zich een projectontwikkelaar die in Utrecht appartementen van 25 vierkante meter wilde bouwen met een huurprijs van meer dan 720 euro. De gevraagde prijzen zijn van God los. Wij willen in de stad geen kleine rotflatjes voor te veel geld."

Regels

De gemeente stelt nu een aantal regels op. Beleggers moeten in de vrije sector appartementen bouwen met een minimale oppervlakte van 50 vierkante meter bij een huur vanaf 710 euro, oplopend tot minimaal 80 vierkante meter bij een huur vanaf 950 euro per maand.

Woningen in de centraalste delen van de stad, de binnenstad en het stationsgebied, mogen kleiner zijn: minimaal 40 vierkante meter met een huur vanaf 710 euro per maand tot minimaal 60 vierkante meter bij een huur van 950 euro per maand.

Lees meer over:
Tip de redactie