Het Leuke Zusje op het Wed, het 'zusje' van restaurant Lokaal Negen aan de Trans, is na 1,5 jaar verbouwen nog steeds dicht. "Soms heb je de situatie niet in de hand", aldus eigenaar Shafiqie Rahamnazai.

De planning was dat het nieuwe café vorig jaar in juni zou opengaan. "De verbouwing is erg uitgelopen", aldus Rahamnazai. "Er zat eerst een winkel in het pand, dus de ruimte moest helemaal worden omgebouwd naar een horecabestemming." 

Rahamnazai vertelt dat het langer duurde om aan de eisen voor brandveiligheid te voldoen dan gepland. Het technische deel van de verbouwing is klaar, nu moet het schilderwerk en de inrichting nog gebeuren.

"We hopen deze zomer nog open te gaan. Dat moet ook wel, want we betalen nu al een jaar huur. We moeten zo snel mogelijk opengaan om alles terug te verdienen."

Planning

Rahamnazi is ook de eigenaar van restaurant Lokaal Negen en van de nieuwe bed and breakfast Zala. "Alledrie de panden werden gelijktijdig verbouwd. Lokaal Negen is een monumentaal pand, we hadden een grote renovatieachterstand. Ook de verbouwing van de bed and breakfast nam veel tijd in beslag; al met al een lastige planning."