Restaurant Sparkling toch overstag voor AH Restaurantactie

Restaurant Sparkling aan de Voorstraat doet dit jaar, na jaren geweigerd te hebben, toch mee aan de restaurantactie van de Albert Heijn. 

"De actie valt dit jaar in de zomer, daarom hebben we besloten om ditmaal wél mee te doen", legt eigenaar Rick van der Ploeg aan DUIC uit.

Vorig jaar plakte Van der Ploeg nog een papier op het raam: "Ben u ook zo iemand die alleen maar uit eten gaat met die A.H. boekjes en die daarmee onbewust restaurants die niet meedoen onder drukt zet? […] Loop dan ff lekker door."

Hij plakte de tekst op het raam om de discussie uit te lokken: "Het is natuurlijk een beetje overdreven, maar ik vraag me wel af als ondernemer hoe ver je tegenwoordig moet gaan? Moet je alleen maar gratis eten weg gaan geven zodat er mensen komen?" 

Last

Vorig jaar had Van der Ploeg veel last van de actie, meer dan andere jaren. Hij zei: "Je wordt uit ellende bijna gedwongen om mee te doen met die actie."

Dit jaar zijn de spaarboekjes van de supermarkt te verzilveren van 18 april tot en met zondag 29 oktober. Reden voor Van der Ploeg om dit jaar wel mee te doen: "Ik heb stiekem altijd gezegd; wanneer die actie niet in de winter plaatsvindt, maar in de zomer, dan wil ik wel meedoen."

Zomerperiode

De zomerperiode is voor Sparkling een lastigere tijd dan de winter: "Mensen zitten toch liever aan een terras aan de werf, dan bij mij zo dicht op de auto’s van de Voorstraat. Dat begrijp ik." Hij merkt dat de actie nu al effect heeft; zijn restaurant zat ondanks de zomerse temperaturen nog goed vol.

Van der Ploeg heeft zelf plek voor 34 gasten in zijn restaurant. Veel restaurants maken voor gasten die via de supermarktactie komen een speciaal menu. Bij Sparkling is dat geen optie: er is iedere avond maar één menu. Daarom stelt Van der Ploeg een select aantal zitplaatsen beschikbaar voor de restaurantactie, iets wat veel andere restaurants overigens ook doen. "Ik ben benieuwd of ik straks kan zeggen dat het de moeite waard was om mee te doen, ik hoop het wel."

Lees meer over:
Tip de redactie