Britse krant The Guardian roemt Utrechtse Fietsflo

De Fietsflo bij het kruispunt van de Marnixlaan en de Amsterdamsestraatweg wordt in de Engelse krant The Guardian bewonderd.

De krant noemt de zuil met led-scherm die fietsers persoonlijk advies geeft een 'nieuw, slim verkeersteken'. "Het zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in overvolle steden."

De lichtblauwe, langwerpige verkeerszuil langs het fietspad probeert frustraties bij fietsers weg te nemen door te voorspellen of zij hun snelheid moeten aanpassen voor het komende fietslicht.

Zodra fietsers de haas op het scherm te zien krijgen, worden ze gestuleerd sneller te fietsen voor het groene stoplicht. Bij de duim mogen ze hun tempo behouden. De schildpad vertelt fietsen om juist langzamer te fietsen om groen te halen. Bij het zien van de koe is het groene licht niet meer haalbaar.

Eindhoven

In het artikel wordt Jan-Paul de Beer, oprichter van SpringLab, geïnterviewd. De Beer legt uit dat fietsen een van de beste manieren is om elke dag actief te zijn, maar dat het in steden niet zo aantrekkelijk wordt gemaakt door de hoeveelheid stoplichten.

"Onze missie is om het fietsen zo leuk mogelijk te maken", zegt hij. Ook zorgt de Fietsflo voor een betere doorstroom in het verkeer.

Fietsflo is dus al van start gegaan in Utrecht en begint binnenkort ook in Eindhoven en Antwerpen aan een proeftijd.

Lees meer over:
Tip de redactie