Crowdfunding eerste Utrechtse kattencafé geslaagd

De crowdfunding voor Utrechts eerste kattencafé is geslaagd: Er is zelfs nog iets meer dan het streefbedrag van 25.000 euro opgehaald. 

"Heel tof", zegt initiatiefnemer Jelmer Bergsma. "Maar ik heb er ook wel van wakker gelegen."

De crowdfunding is eind februari gestart en in oktober willen Jelmer (36) en Stephanie (32) Bergsma de locatie helemaal rond hebben. "We zijn in gesprek met de gemeente en kijken op het moment naar een pand aan de Amsterdamsestraatweg. Daarna gaan we de katten uitzoeken", vertelt Jelmer.

"Het was nog wel spannend of we het gingen halen, want er zat even een dipje in. Maar je zag wel dat mensen er onder tijdsdruk toch opeens voor gingen: het ging ontzettend hard gisteren. Door de stress heb ik wel heel slecht geslapen afgelopen nacht", vertelt Jelmer.

Stichting

Omdat het een sociale onderneming moet worden met lokale evenementen en workshops, richtte het tweetal een stichting op. Daarvoor zijn ook investeringen van het Initiatievenfonds en het VSBfonds toegekend.

"En we zijn nog in de weer met het aanvragen van een vergunning. Het is veel werk, dus we gaan eerst even drie weken op vakantie met de telefoon uit om alles te laten landen."

Lees meer over:
Tip de redactie