Geen nieuwe buslijn in Hoograven-Zuid

U-OV en de provincie Utrecht hebben een voorstel gedaan voor een nieuwe dienstregeling. SP en bewoners hoopten op een goede buslijn in Hoograven-Zuid, maar die komt er niet. "De provincie heeft niet naar ons geluisterd. Daar zijn we hoogst ontevreden over."

De nieuwe dienstregeling zou per december dit jaar en juli 2018 moeten ingaan. De SP verwachtte dat de provincie rekening zou houden met de wensen van de bewoners van Hoograven, die goede verbinding willen in Hoograven-Zuid.

Begin mei hebben bewoners en SP zich hard gemaakt voor buslijn 6 in Hoograven-Zuid. Ruim 630 handtekeningen zijn toen overhandigd aan het Utrechtse provinciebestuur voor het terugbrengen van een goede buslijn in Hoograven-Zuid. De route terugbrengen van de oude lijn 6, die in 2012 verdween, had de grootste voorkeur.

Maar volgens Michel Eggermont, SP- raadslid, heeft het bestuur niet geluisterd naar de wensen van de bewoners. "Als het gaat over Hoograven, dan zie je dat er niks mee gedaan wordt. We zijn daar hoogst ontevreden over", vertelt hij.

Bel trekken

Voorlopig blijft de partij aan de bel trekken. "Dat zal betekenen dat we aandacht moeten blijven vragen en amendementen zullen indienen", licht het raadslid toe.

Eggermont is wel tevreden over het feit dat lijn 6 wordt verlengd naar het Diakonessenhuis. "Daar hebben we ook al eerder om gevraagd, dus we zijn blij dat de provincie dat wél heeft meegenomen in de plannen."

Lees meer over:
Tip de redactie