Viszaak Visjes verkoopt beste kibbeling van Utrecht

Viswinkel Visjes aan de Twijnstraat bakt de beste kibbeling van de provincie Utrecht. De viszaak van Ron Kievits (52) is in de Kibbeling Cup door stemmen verkozen tot beste van de regio.

De Kibbeling Cup is een verkiezing van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten waarbij wordt gezocht naar de lekkerste kibbeling van Nederland. In de eerste ronde mochten klanten stemmen op hun favoriete viszaak.

Viszaak Visjes mag nu door naar de landelijke finale van de wedstrijd, waarbij een vakjury tussen 28 augustus en 22 september langskomt om de proef op de som te nemen.

"Daarbij kijken ze dan ook naar de kwaliteit van de sausjes en of je verpakkingen bijvoorbeeld duurzaam zijn. Ik weet nog niet of ze aankondigen dat ze langskomen of dat ze gewoon gaan zitten, dus dat is nog spannend", vertelt Kievits.

Provinciale overwinning

"We zijn natuurlijk wel apetrots op de provinciale overwinning. Daar gingen we voor, maar het blijft toch een verrassing. Het personeel is ook heel enthousiast", vervolgt hij. Het was een nipte overwinning: Visjes won maar met één tiende verschil.

De andere deelnemers uit de provincie waren zeevishandel de Botter uit De Bilt en de Spakenburgse Vishandel uit Woerden. Visjes was de enige viszaak uit Utrecht die de strijd aanging. In heel Nederland deden zo’n 120 viszaken mee.

De Kibbeling Cup wordt uitgereikt tijdens de Visbeurs in Spakenburg op 2 oktober.

Lees meer over:
Tip de redactie