Bij Utrecht Centraal komt de grootste fietsenstalling ter wereld met plek voor 12.500 fietsen. In augustus zal het eerste gedeelte opengaan.
 

7.500 fietsers kunnen dan hun rijwiel plaatsen in de gloednieuwe rekken. In 2018 zal de bouw helemaal af zijn en kunnen alle drie verdiepingen gebruikt worden.

Zaterdag is de fietsenstalling open voor bezichtiging. De bouw van de stalling en de omliggende projecten zit in een intensiefe fase. "Overal in dit gebied wordt nu gebouwd", vertelt wethouder Victor Everhardt. 

Hoog Catharijne en Utrecht Centraal gaan nu nog ongemerkt in elkaar over, maar worden in de toekomst losgeknipt. De stationstraverse verdwijnt. 

Schakel 

Het station is vanuit de stalling te bereiken via tunnels of via het Stationsplein. Dit nieuwe plein ligt bovenop de stalling en wordt de nieuwe schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad.

Op de middelste verdieping van de fietsenstalling komt ruimte voor 1.800 abonnementhouders, de andere verdiepingen zijn voor gebruikers zonder abonnement.