Woo-portier Fred Prang gaat officieel met pensioen

Portier van de Woolloomooloo, Fred Prang, gaat officieel met pensioen. 

Ruim veertig jaar lang stond hij bij de deur van de grootste studentendiscotheek van Nederland. Volgende maand vindt er een toegankelijk afscheidsfeest plaats.

"Fred is door de jaren heen een legende geworden", vertelt Reinier van Doorn, rector van het Utrechtsch Studenten Corps (U.S.C.). Sinds 1970 zit de Woo aan het Janskerkhof, achter het ‘Gele Kasteel’, de sociëteit van het U.S.C. "Het is jammer dat hij vertrekt, maar op deze leeftijd is dat niet gek. Hij heeft ruim veertig jaar bij de deur gestaan."

Drie jaar na de oprichting van de Woo werd Prang aangetrokken. Er moest een strenger deurbeleid komen door het toegenomen drugsgebruik in de discobar. Prang moest daarvoor zorgen, daarom werd hij in 1973 aangesteld als Officieel Portier der Woolloomooloo.

Schietpartij

Ruim veertig jaar lang heeft Prang studenten binnengelaten of juist de deur gewezen. De eerste studenten die hij binnenliet zijn ondertussen zelf ook al met pensioen.

Prang overleefde meerdere steekincidenten en zelfs een schietpartij; hij droeg daarna een tijd lang een kogelvrij vest tijdens zijn werktijd. In 2004 ontving Prang voor zijn lange staat van dienst een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afscheid

Geleidelijk heeft Prang het stokje overgedragen aan portier Richard Schoch, die sinds drie jaar het volledige werk heeft overgenomen.

"We hoeven gelukkig niet op zoek naar een vervanger van Fred, want Richard is er al. Wel geven we nog een groot afscheidsfeest voor Fred op 16 juni. Voor alle huidige én oude Woo-gangers. Dat vindt Fred erg leuk. Hij zal ook aanwezig zijn, zodat iedereen goed afscheid kan nemen."

Lees meer over:
Tip de redactie