Opvanglocatie vluchtelingen Ravellaan sluit eerder dan gepland

De tijdelijke opvanglocatie aan de Ravellaan voor vluchtelingen zal deze zomer, iets minder dan een jaar eerder dan gepland, gaan sluiten. 

De instroom aan asielzoekers is het afgelopen jaar sterk afgenomen.

Het COA heeft daarom besloten de totale landelijke opvangcapaciteit voor asielzoekers van 48.700 opvangplaatsen terug te brengen naar 31.000. Op dit moment zitten er in Nederland 22.800 asielzoekers in de centrale opvang.

Vanwege de afname in het aantal asielzoekers zal de opvanglocatie aan de Ravellaan eerder gaan sluiten dan gepland; rond de zomer in plaats van mei 2018.

Overvecht

De gemeente Utrecht heeft met het COA afgesproken dat de 'doorgaande lijn' binnen de stad geborgd blijft: wie in Utrecht in de opvang komt, kan in Utrecht blijven. Daarom zullen de mensen die deze zomer nog aan de Ravellaan verblijven, verhuizen naar de opvanglocatie Plan Einstein in Overvecht.

Wethouder Kees Diepeveen verwacht dat er zo'n tweehonderd asielzoekers aan het begin van de zomervakantie zullen verhuizen naar Overvecht, waaronder veel gezinnen met schoolgaande kinderen. De kinderen kunnen zo hun schooljaar afmaken.

Lees meer over:
Tip de redactie