Oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf van de gemeente Utrecht is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden. Ze was van 1999 tot 2008 burgemeester van de Domstad.

Brouwer-Korf was eerder raadslid en wethouder in Nijmegen en burgemeester van Zutphen en Amersfoort.

Daarnaast bekleedde ze diverse andere functies. Ze was vicevoorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeente (VNG), voorzitter van Reclassering Nederland, van de Raad van Toezicht van de Open Universiteit en van het Nationaal Reumafonds en was actief in diverse Utrechtse organisaties.

Ook werkte ze bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Medeleven

Burgemeester Jan van Zanen heeft namens het Utrechts gemeentebestuur zijn medeleven aan de familie overgebracht. "Wij verliezen in Annie Brouwer een zeer betrokken, doortastende en krachtige vrouw. Utrecht en Nederland zijn haar veel dank verschuldigd."

In 2005 werd Annie Brouwer benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Bij haar afscheid ontving ze de Gouden Stadsmedaille van Utrecht.

In het stadhuis en stadskantoor is vanaf donderdagmiddag het condoleanceregister geopend. De stadsvlag van Utrecht hangt donderdag en op de dag van de uitvaart halfstok op het stadhuis en bij het stadskantoor.