Schoten gelost bij conflict in Krugerstraat Utrecht

In de Krugerstraat in Utrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag geschoten bij een conflict. Er zijn drie verdachten aangehouden.

Andere betrokkenen zijn volgens de politie nog op vrije voeten. 

Rond 3.45 uur kreeg de politie de melding dat er was geschoten bij een ruzie. Bij aankomst troffen de agenten twee mannen aan. Een verdachte probeerde een steekwapen te verstoppen, maar ging ervandoor bij het zien van de agenten. Hij is ontkomen. De tweede verdachte, een man van 55 uit Amsterdam, is aangehouden. 

In de buurt troffen de agenten twee mannen aan die in het water waren gesprongen. De 32-jarige man uit Utrecht en de 21-jarige man uit Nieuwegein zijn beide aangehouden.

De politie heeft sporen gevonden van andere verdachten die in het water zouden zijn gesprongen. Deze personen zijn ontkomen. 

Hennepkwekerij

Een van de verdachten wees de agenten naar de locatie van het conflict. Dit bleek om een schuur met hierin een hennepkwekerij te gaan. 

De rol van alle verdachten wordt nog onderzocht, evenals de toedracht van de schietpartij. De politie heeft vermoedens dat het gaat om een mogelijke ripdeal, waarbij een van de betrokken partijen tijdens een criminele transactie beroofd wordt.

Lees meer over:
Tip de redactie