Nieuw familiefestival op Fort aan de Klop tijdens pinksterweekend

Dit jaar viert Fort aan de Klop het 10-jarige jubileum met een nieuw familiefestival: Kermis de Klop. Kinderen kunnen zich vermaken met vele activiteiten, maar ook aan de ouders is gedacht op Eerste en Tweede Pinksterdag.

Het nieuwe evenement is de opvolger van het succesvolle Kinderkunst Theaterfestival dat zeven jaar lang werd georganiseerd op het fort. Fortbeheerder Joost Batelaan: "Ook ouders zullen zich uitstekend kunnen vermaken in de Parade-achtige ambiance. Er is bijvoorbeeld live muziek in de avonduren, waaronder de Mexicaanse Mariachi-band Caramba van Joris Linssen."

"In de historische loods zijn creatieve kinderworkshops. Buiten kunnen kinderen zich uitleven met het bouwen van hutten in het ‘timmerdorp’ en zorgt Circus Snor voor vertier met haar karavaan vol spelletjes", aldus Batelaan. "Daarnaast is er een zweefmolen en een goochelaar."

Op beide dagen is het festival van 11.00 tot 22.00 uur toegankelijk voor het publiek. Een groot deel van de opbrengst van festival gaat naar Make-a-Wish Nederland.

Fort aan de Klop

Fort aan de Klop behoort tot de oudste verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In 2007 werd Fort aan de Klop, na een grootscheepse renovatie, weer opengesteld voor het publiek. Nu viert Fort aan de Klop zijn tienjarige jubileum met het nieuwe festival Kermis de Klop.

Batelaan: "Het is vrijwel midden in de stad, maar als je er bent heb je het gevoel dat je er mijlen uit bent. Het is een kleine groene oase. Zodra de zon tevoorschijn komt is het ook altijd een volle bak. Wij zijn een beetje de achtertuin van Utrecht."

Toegang tot Kermis de Klop is gratis.

Lees meer over:
Tip de redactie