Fout fundering Tolsteegsingel kost gemeente 120.000 euro

De fouten bij de aanleg van de Tolsteegsingel kost de gemeente zo’n 120.000 euro. Raadsleden vroegen zich donderdagavond af waarom niet de aannemer, maar de gemeente opdraait voor de kosten.

De klinkers van de Tolsteegsingel zijn voor de derde keer uit het wegdek gehaald. GroenLinks raadslid Thijs Weistra wilde weten of het risico voor de vergissing terecht bij de gemeente ligt.

Wethouder Lot van Hooijdonk beantwoordde de gestelde vragen. Het project wordt duurder als je meer risico bij een aannemer legt. "De gemeente heeft een plan gemaakt voor de fundering dus het is haar eigen fout", licht Weistra toe.

Daarnaast wilde het GroenLinks-raadslid weten hoeveel kosten er gemoeid zijn met het voor de derde keer openhalen van het wegdek. "Het kost de gemeente zo’n 120.000 euro. Voor de toekomst zou het beter zijn om hier meer inzicht in te krijgen waardoor we deze kosten kunnen sparen."

Fundering

De verzakkingen van de klinkers in de rijbaan hebben te maken met de fundering. De betonconstructie van de oude trambaan is verwijderd en na het weghalen van deze betonconstructie blijkt de grond onder de betonconstructie en de nieuwe fundering is gaan zakken.

Lees meer over:
Tip de redactie