Maatregelen Amsterdamsestraatweg blijven van kracht

De maatregelen die vorig jaar zijn ingevoerd om een gezonde en veilige Amsterdamsestraatweg te behouden, zijn verlengd.

De collectieve sluitingstijden, die in juni 2016 zijn ingevoerd, blijven van kracht. Dit betekent dat voor dienstverlenende bedrijven, zoals kappers en massagesalons, sluitingstijden gelden conform de winkeltijdenwet. Normaal gesproken zijn deze bedrijven een uitzondering op deze wet.

Daarnaast is het besluit om een deel van de Amsterdamsestraatweg tijdelijk aan te wijzen als gebied waar geen nieuwe vestigingen van coffeeshops worden toegestaan, ook verlengd.

Geluidsoverlast

De regels gelden in het stuk tussen de Acaciastraat en het spoorviaduct en zijn in juni vorig jaar ingevoerd om geluidsoverlast en klachten rond vervuiling in de avond en nacht tegen te gaan.

"In 2016 zagen wij een positieve kanteling ten aanzien van de leefbaarheid en het ondernemersklimaat op de Amsterdamsestraatweg, maar een onverminderde inzet blijft noodzakelijk", schrijft burgemeester Van Zanen in een memo.

Een jaar na de invoering is het aantal klachten en meldingen op het deel tussen het spoorviaduct en de Acaciastraat afgenomen. Om de rust in de straat te behouden en terugval te voorkomen blijft de maatregel gelden tot 19 juni 2019.

Lees meer over:
Tip de redactie