Vanaf 1 oktober betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum

Om parkeeroverlast te voorkomen voert de gemeente Utrecht per 1 oktober 2017 betaald parkeren op straat in Leidsche Rijn Centrum in. Het parkeertarief op straat wordt 2,47 euro per uur.

Het college heeft wel aan de gemeenteraad voorgelegd om in het begin op straat het eerste uur gratis te maken. Het college wil ook dat de eerste twee uur in de parkeergarage onder het winkelgebied (Brusselplein) gratis worden.

Daar geldt een parkeertarief van 2,50 euro per uur. De gemeente wil dat de parkeergarage onder het plein meer gebruikt gaat worden zodat op straat meer ruimte overblijft voor voetgangers en fietsers.

Het winkelgebied in Leidsche Rijn centrum wordt in het najaar van 2017 opgeleverd, dus vanaf dat moment verwacht de gemeente parkeerdrukte van bewoners en bezoekers. Na twee jaar zal het eerste uur gratis parkeren op straat komen te vervallen.

Eerste uur

Vanaf oktober 2019 tot oktober 2021 zal het parkeren in de Brusselpleingarage alleen nog het eerste uur gratis zijn. De gemeente hoopt met het geleidelijk invoeren van betaald parkeren Leidsche Rijn Centrum aantrekkelijk te maken voor bezoekers.

Lees meer over:
Tip de redactie