Plannen voor nieuw festival op Rotsoord

Er zijn plannen voor een nieuw festival op Rotsoord. "Het liefst deze zomer al, op een fijne warme zondagmiddag", zegt initiatiefnemer Danny Knijff. Samen met Ron van der Meer, directeur van De Helling, wil hij het festival organiseren.

Ze zijn nog druk bezig met het concretiseren van de plannen, maar Danny Knijff, eigenaar van Badhu en LE:EN, kan al wel een tipje van de sluier oplichten.

"Rotsoord is een van de leukste stukjes van Utrecht. Dus als iedereen op Rotsoord meedoet is het in ieder geval leuk. Iedere tent kan zijn deuren open gooien en er zijn eigen draai aan geven die dag. Het moet vooral toegankelijk zijn", zegt hij.

De datum die ze nu op het oog hebben voor het festival is 27 augustus. Als het in de smaak valt, wil Knijff het misschien wel jaarlijks gaan organiseren. "Maar we beginnen gewoon klein en kijken wat er gebeurt. Het kan heel bijzonder worden, omdat Rotsoord een heel creatief gebied is. En de ruigheid van het gebied blijf je ook een beetje houden."

En de muziek? "Het idee is nu dat Johan Gijsen van Le Guess Who? daarnaar gaat kijken. Maar de muziek moet niet te moeilijk worden, het moet leuk zijn voor iedereen."

Lees meer over:
Tip de redactie