Domplein wordt het meest gebruikt als evenementenlocatie

Het Domplein is in 2016 het meest gebruikt om een evenement te organiseren. In totaal was het plein 86 dagen bezet door een evenement en werden 22 vergunningen uitgegeven. 

Het meest gebruikte stadspark voor een evenement is het Griftpark met 33 dagen (dertien vergunningen). Dat meldt B&W in een brief aan de raad om inzicht te geven in het festivalbeleid in de stad.

"Wij vinden evenementen van grote waarde voor de stad: ze zijn een visitekaartje voor de stad met een breed toegankelijk en zeer divers aanbod voor een groot aantal doelgroepen van binnen en buiten de stad", is te lezen in de brief.

"Evenementen brengen levendigheid en versterken zo een aangenaam woon-, werk- en leefklimaat. Ook zorgen evenementen voor werkgelegenheid en bestedingen in de stad."

Janskerhof

Het Domplein wordt op de voet gevolgd door het Janskerkhof (79 dagen) en de Korte Minrebroederstraat (72 dagen). Alleen op het Janskerkhof werden net als op het Domplein 22 vergunningen verleend, maar werden de evenementen over minder dagen gehouden.

In 2016 zijn bijna zeshonderd vergunningen voor evenementen verleend. Het gaat om zowel grote festivals als de Parade en het Bevrijdingsfestival , sportactiviteiten en markten als ook om kleinschalige activiteiten en vieringen in de wijk. Voor de vergunde evenementen zijn in 2016 216 tapontheffingen verleend.

Lees meer over:
Tip de redactie