Tientallen aanwezigen bij Utrechtse herdenking in het Hogelandsepark

Tientallen mensen waren zondag aanwezig in het Hogelandsepark vanwege de herdenking van de bevrijding van Utrecht op 7 mei 1945.

Voormalig verzetsstrijder Ernst Verloop vertelde bij de herdenking over de roerige laatste dagen in 1945, waarna uiteindelijk de Engelse infantriedivisie de Polar Bears de stad bevrijdden.

Loco-burgemeester Kees Geldof sprak de verzamelde mensen om 19.00 uur toe in het park in Utrecht. De Polar Bears waren traditioneel ook weer aanwezig en de Koninklijke Brassband Utrecht speelde enkele muziekstukken. Er waren zo’n honderd aanwezigen bij de herdenking.

Ernst Verloop stond dit jaar centraal bij de herdenkingen in de stad. Hij was ook op 4 mei aanwezig om een krans te leggen. Verloop was zeventien toen hij zich aan het eind van de oorlog aansloot bij het verzet. Verloop vertelde over zijn actieve rol tijdens de eerste dagen van vrijheid, als lid van de Binnenlandse Strijdkrachten.

De toespraak van Verloop werd nog wel verstoord door twee jongens op de fiets die in het voorbijgaan "Allah Akbar" schreeuwden naar de aanwezigen.

Lees meer over:
Tip de redactie