Paulus Jansen, wethouder van Sport, heeft de Sportpenning uitgereikt aan Wilco van Schaik, die afscheid neemt als directeur van FC Utrecht. Van Schaik krijgt de Sportpenning voor zijn maatschappelijke verdiensten in de Utrechtse sportwereld.

Wilco van Schaik (50) kreeg zijn prijs na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Hij kreeg de prijs onder meer omdat hij zich als initiatiefnemer van FC Maatschappelijk verbond aan sociale projecten en supporterszaken.

De gemeente zegt over Van Schaik: "Hij maakte zich sterk voor het aanpakken van pestgedrag op de werkvloer, maakte stoppen met roken op de tribune onderwerp van gesprek en zorgde voor een speciale tribune voor ouderen en blinden." 

"Samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis zette hij projecten op voor zieke kinderen. Hij bezorgde een aantal kinderen en FC Utrecht-spelers een onvergetelijke middag toen hij hen elkaar liet ontmoeten tijdens de jaarlijkse WKZ week-FC Utrecht."

Bewustwording

Wethouder Paulus Jansen loofde ook de investering van Van Schaik in bewustwording bij supporters van de consequenties van hun gedrag. "Hij organiseerde bijvoorbeeld een bezoek aan kamp Westerbork voor supporters om hen bewust te maken van antisemitisme."

De Sportpenning wordt door het gemeentebestuur toegekend aan personen of verenigingen, die zich in een tak van sport bijzonder verdienstelijk voor Utrecht hebben gemaakt.