Hockeyers Kampong plaatsen zich voor play-offs

Door een hele late gelijkmaker tegen Oranje Rood plaatst Kampong zich voor de play-offs. 

OR zou met de 2-1 voorsprong play-offs gespeeld hebben. Maar door de late goal van Martijn Havenga speelt Kampong aanstaande woensdag tegen Bloemendaal in de halve finale van de play-offs.

Voor het hockeyteam was het al weken duidelijk dat het tot de laatste wedstrijd van de competitie spannend zou blijven. De 22e wedstrijd was namelijk uit bij regerend landskampioen Oranje Rood.

De ploeg die deze wedstrijd zou winnen ging naar de play-offs, de verliezer stond met lege handen. Kampong, dat voor de wedstrijd al boven OR stond, had aan gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren.

Meeste kansen

Kampong was in de eerste helft de ploeg met de beste en meeste kansen. De thuisploeg kwam op twee strafcorners na, amper tot een geslaagde aanval. Toch was het de regerend landskampioen dat vlak voor rust via de Argentijn Mazzili op 1-0 kwam.

Na rust ging Kampong verder met aanvallen. Een kwartier na rust was het Jasper Luijkx die de gelijkmaker scoorde. OR mocht weer dromen van prolongatie van de landstitel nadat Rizwan zijn ploeg op voorsprong zette. 

Beladen

Kampong hield hoop op een goede afloop en bleef het doel van Pirmin Blaak bestoken. In de slotminuut kreeg Kampong een strafcorner. Mink van der Weerden had zijn voet nodig om de bal uit de goal te houden. De strafbal die Martijn Havenga mocht nemen, was dus bijzonder beladen.

Havenga’s 2-2 zorgde ervoor dat OZ na drie landstitels op rij niet mee gaat doen met de play-offs. Voor Kampong is het de zesde keer (op rij) dat de club play-offs speelt.

Dames 1

Vorige week werd Kampong Dames 1 uitgeschakeld voor de play-offs door de nederlaag tegen SCHC. Deze zondag was landskampioen Den Bosch de tegenstander. De eerste 10 minuten bleef Kampong overeind in een aanvalstorm van het team van Maartje Paumen.

Dankzij het goede keeperswerk van Alexandra Heerbaart bleef het team van Freixa overeind. Toch lukte het Kampong dat haar twee internationals, Sophie Bray en Gigi Oliva, niet de druk uit Den Bosch te weerstaan.

Play-off ticket

Twee strafcorners van Paumen zelf en een veldgoal zorgden voor de ruststand 0-3. Na rust maakte Nina Notman de eretreffer uit een strafcorner. Vlak voor tijd maakten de Brabanders nog de 1-4.

Voor het eerst sinds jaren heeft Kampong Dames 1 weer serieus meegedaan om een Play-off ticket.

Tip de redactie