Het slachtoffer en de dader van de dodelijke steekpartij in Hoograven waren vaste bezoekers van de opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat melden verschillende getuigen en een vrijwilliger die werkt bij Villa Vrede, de opvang van ongedocumenteerden waar het incident buiten plaatsvond.

Rond 10.00 uur vond woensdagochtend op de Wijnesteinlaan een steekincident plaats. De dader is op de vlucht geslagen en is nog steeds niet gevonden. Het slachtoffer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Het incident gebeurde buiten het Marcuscentrum. Villa Vrede, een organisatie die opvang biedt voor uitgeprocedeerde asielzoekers, huurt daar een ruimte. ‘s Middags hangt er een aangeslagen sfeer bij het centrum. Een vrijwilliger weet te vertellen dat beide mannen, dader en slachtoffer, vaker daar over de vloer kwamen: "Maar ze maakten nooit ruzie."

Coördinator Wilma Rozenga laat weten dat ze allemaal geschrokken zijn van het nieuws. Ze wil echter geen verdere uitlatingen doen over de identiteit van het slachtoffer of de dader, die dus nog voortvluchtig is. Rozenga laat weten donderdag met een reactie te komen.