Er zal dit jaar geen Rubberboot Missie plaatsvinden in Utrecht omdat het evenement te populair is geworden en de organisatie het lastig te controleren vindt. 

"Voor het eerst in vijf jaar zal er geen Rubberboot Missie zijn", schrijft de organisatie in een persbericht. 

De Rubberboot Missie was jarenlang een groot succes; honderden mensen die gewapend met peddels en rubberboten, de Utrechtse singels overnemen. In 2016 trok de kleurrijke stoet van drinkende, varende en zwemmende mensen van het Griftpark naar TivoliVredenburg. 

"Meestal maken we rond deze tijd de datum van de nieuwe missie bekend. We weten namelijk dat jullie er al lang van tevoren naar uitkijken", vertellen de initiatiefnemers. "We hebben vijf hele mooie jaren gehad. De eerste editie gingen we met veertig deelnemers het water op, vorig jaar stond het Griftpark vol: te veel voor de groepsfoto."

Huidige vorm

En daar zit volgens de organisatie het probleem: "De Rubberboot Missie is zó populair dat we in de huidige vorm niet verder kunnen. We hebben daarom na heel veel wikken en wegen besloten om dit jaar even over te slaan. Zo kunnen we ruim de tijd nemen voor de organisatie van een geweldige nieuwe editie in 2018. Op deze manier houden we het leuk, behapbaar én veilig."

De organisatie bestaat uit een vriendenclub van zes man, die volledig onbetaald het feest organiseert. "Nu we steeds groter en populairder worden is de Rubberboot Missie lastig te controleren. Er worden hoge eisen aan onze organisatie gesteld en we hebben te maken met heel veel verschillende instanties en belangen. Deelname aan de Rubberboot Missie is gratis en dat willen we graag zo houden. Dit betekent wel dat we ieder jaar net quitte spelen."

Budget

Het team hoopt dat er volgend jaar gewoon weer een Rubberboot Missie is: "Om volgend jaar weer met zijn allen het water op te kunnen, gaan we onze organisatie tegen het licht houden. Er is een goed plan en een gezond budget nodig om alle kosten te kunnen blijven dekken", is te lezen in het bericht. 

"We hebben al een aantal leuke ideeën waar we zeker hulp bij kunnen gebruiken. Want, de Rubberboot Missie is van jullie en alleen met jullie hulp kan de Missie blijven bestaan."