Door met 3-1 van HGC te winnen heeft Kampong zich terug gevochten naar de vierde plaats, een plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs voor de landstitel. 

Zondag 7 mei valt de beslissing in de Hoofdklasse. Kampong speelt dan uit tegen Oranje Rood, dat zondag gelijk speelde en zijn vierde plek aan Kampong moest afstaan.

Kampong weet al weken dat er geen punten meer verspeeld mogen worden om kans te houden op de play-offs. Vorige week werd met 3-1 gewonnen van koploper Bloemendaal. Dit weekend was HGC de ploeg die met 3-1 verslagen werd.

De bezoekers uit Wassenaar kwamen binnen drie minuten op voorsprong uit een strafcorner. Twintig minuten later maakte Jip Janssen uit een strafcorner gelijk. Salvador Piera zette Kampong voor rust nog op voorsprong. In de tweede helft was Sander de Wijn de enige nog die scoorde.

Landstitel

Doordat Oranje Rood gelijkspeelde tegen Amsterdam klimt Kampong van de vijfe naar de vierde plaats. Kampong speelt zondag 7 mei de laatste competitiewedstrijd uit tegen Oranje Rood. De winnaar van dit duel gaat met Bloemendaal, Amsterdam en Rotterdam strijden om de landstitel.