Elk weekend zet DUIC de leukste activiteiten voor het weekend op een rijtje. Dit weekend is onder andere het DeWolffest, Independent Bookstore Day en de Dutch Classical Talent-finale. 

Vrijdag tot en met zondag

Kunst: How it stARTs POP UP Shop

De kunst van online galarie How it stARTs ontdek je niet alleen op hun website maar ook op onverwachte, alledaagse plekken. Dit weekend staan ze op Utrecht Centraal Station. Je kunt er het werk van acht aanstormende fotografen bekijken, de makers ontmoeten en het verhaal achter het werk ontdekken. Ook maken de kunstenaars dit weekend gratis portretfoto’s van alle bezoekers.

Zaterdag

Evenement: Independent Bookstore Day

Bijzondere, gelimiteerde uitgaven van boeken scoren, schrijvers horen vertellen, dichters zien voordragen, uren neuzen tussen de afgeprijsde boeken en talloze workshops volgen. Nederland doet voor het eerst mee aan Independent Bookstore Day. Onafhankelijke boekhandels over de hele wereld vieren deze dag hun liefde voor het geschreven woord. Ook in Utrecht barst het van de activiteiten. Bij Broese treedt onder meer auteur Myrthe van der Meer (PAAZ) op. Bij Savannah Bay probeer je zelf je pen bij een schrijfworkshop en hoor je onder meer Vrouwkje Tuinman vertellen.

Festival: DeWolffest

DeWolff komt dan wel helemaal uit het zuiden van het land, maar hun verjaardag vieren ze in stijl in Utrecht. Tien jaar wordt de psychedelische rockband en dat vraagt om een heus festival. Op DeWolffest beklimmen tien steengoede bands het podium. Onder meer de Britse rockers Little Barrie, die de theme song van de hitserie Better Call Saul maakten. Bij de stand van de Utrechtse vintagewinkel Sussies neus je naar dat perfecte 70’s hemd en hotdogbar Dogma zorgt voor lekkernijen. DUIC sprak de heren onlangs over dit festival.

Evenement: Romeinenweek

Tijdens de vierde editie van de landelijke Romeinenweek is er ook in Utrecht weer van alles te doen. Zaterdag en zondag is er een Romeinse Roddel-tour te volgen. Op Castellum Hoge Woerd is er een festival met onder meer soldatentrainingen, gladiatorenshows en een kookworkshop. Fort Vechten heeft een Romeinse tentoonstelling. Freemd met een F organiseert wandelingen langs Romeinse restanten en in DOMunder kun je je onder andere verkleden als Romein.

Evenement: World Disco Soup Day

Tijdens World Disco Soup Day wordt in meer dan dertig landen ter wereld op een vrolijke manier aandacht gevraagd voor een serieus thema: voedselverspilling. In Utrecht vindt de dag plaats op het terras van Instock aan de Vleutenseweg. Van 12.00 tot 15.00 uur kun je er gratis een kom soep eten, gemaakt van groentes die anders zouden worden weggegooid, en dansen op disco. Ook is er een mini-markt waar je producten kunt kopen van ondernemers die zich inzetten tegen voedselverspilling, een documentaire bekijken of meedoen met de Geredde Groenten Loterij.

Concert: Mondays #3: The Wytches & Mind Rays & Heaters

Het Utrechtse initiatief MONDAYS presenteert deze zaterdagavond in EKKO een gloomy, underground concertavond. Op de line-up staan de volgende bands: The WytchesMind Rays en Heaters. Ook is er een mechandise-markt, waar illustraties en muziek van kleine, individuele artiesten wordt verkocht.

Zondag

Klassiek: Finale Dutch Classical Talent

Bij Dutch Classical Talent ontdek je de grootste talenten van de jongste generatie klassieke musici in het land. In de Finale van de Dutch Classical Talent Tour & Award strijden vier finalisten om de DCT Award en de Publieksprijs. De finalisten dit seizoen zijn: Duo Sihan & Brackman, Ebonit Saxofoonkwartet, Caspar Vos en Duo Moksha.