Het Koningsfeest op de Mariaplaats in Utrecht is afgelast vanwege de weersvoorspelling. 

Organisator, Hidde Hol van restaurant Jozef eten & drinken, denkt geen goede omzet te kunnen draaien door de voorspelde regen. 

Er lag een plan om een podium neer zetten, waar een coverband zou spelen.

"Laagdrempelig en leuk voor jong en oud", legt Hol uit. "Maar helaas. De voorspellingen zijn zo slecht dat we er weinig vertrouwen in hebben dat het plein gaat volstromen. Risico nemen hoort bij ondernemen, maar dit risico vinden we te groot. Volgend jaar beter."

Overzicht

Restaurant Jozef wilde samen met café ‘t College het feest organiseren. Maar naast het weer is het risico dat iedereen alles mag meenemen, een groot obstakel voor de ondernemers.

"Het is het goed recht van iedereen om hun eigen drank mee te nemen, maar als veel mensen dat doen wordt het wel lastig voor ons om iets leuks te organiseren. Want we willen graag meehelpen om er een leuke, levendige Koningsdag van te maken, maar op deze manier is het in combinatie met het slechte weer echt te risicovol voor ons."

Het Koningsnacht-evenement bij Jozef gaat woensdag nog wel door. DUIC zette alle Koningsfeesten op een rij. Bekijk hier het overzicht.