Promotie en evaluatie van de Herenroute heeft de gemeente 190.000 euro gekost. CDA en D66 vinden dit erg veel geld en zijn benieuwd wat de gemeente verder van plan is met de route.

De Herenroute is een alternatieve fietsroute tussen Utrecht Centraal en het oosten van de stad en is bedacht om de drukke route langs Vredenburg, Janskerkhof, Nobelstraat, Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat te ontlasten.

De route is nog weinig succesvol: uit onderzoek van de gemeente van afgelopen oktober blijkt dat weinig mensen de route na drie jaar kennen.

Toch gaat de gemeente door met het meer bekend maken van de route, die via de Springweg, Haverstraat, Hamburgerstraat en Herenstraat loopt. Hiervoor moet de hele route beter asfalt krijgen.

Potentie

De twee politieke partijen zeggen maandag dat ze willen weten wat de gemeente nu als potentie ziet voor de route, en wanneer er nog meer fietsers bij gaan komen.

Hierbij doelen zij met name op de nieuwe Moreelsebrug en de toekomstige opening van de grootste fietsenstalling ter wereld.