Armando en het Museum Oud Amelisweerd (MOA) gaan uit elkaar. De kunstenaar wenst zijn collectie onder te brengen bij een ander museum. 
 

Het huidige contract loopt nog tot 1 maart 2018, daarna is het einde verhaal voor Armando in het noodlijdende museum. De financiële onzekerheid is de reden voor Armando om de samenwerking op te zeggen.

Het bestuur van het museum laat weten het prioriteit te vinden dat er een goede oplossing komt voor het museale beheer van de "waardevolle en belangrijke collectie van Armando".

"Wij hopen dat de Armando Stichting het komend jaar het overleg met MOA hierover wilt voortzetten. Wij betreuren de onduidelijkheid die er nu is ontstaan over de toekomst van de Armando Collectie."

Subsidie

Het betekent overigens niet dat er helemaal geen werk van Armando meer te zien zal zijn in het museum. Het deel van de Armando-collectie in beheer van de gemeente Amersfoort zal wel te zien blijven.

Het Museum kampt met een groot financieel probleem omdat de gemeente Utrecht de subsidie stop heeft gezet. Alleen voor komend jaar is er nog subsidie.