Raadslid Andre van Schie stelt namens de VVD vragen over de nieuwe inrichting van de Waterlinieweg. Het lijkt er namelijk op dat de vangrails in de middenberm verdwijnt. Dit lijkt de VVD 'zeer onwenselijk'.

De gemeente is op dit moment bezig met het vervangen van het asfalt en de vangrail op de Waterlinieweg. Bij een gedeelte van de weg is dit al gebeurd. De vangrail in de middenberm is daarbij niet teruggekomen, wat betekent dat de Waterlinieweg op dit moment geen 'middenbermbeveiliging' meer heeft.

"De middenbermbeveiliging voorkomt dat automobilisten bij een ongeval op de andere weghelft terecht komen. Bij filevorming kan het ontbreken van vangrails er ook toe leiden dat automobilisten besluiten om te keren of proberen via de weghelft van de tegenliggers de file te omzeilen."

De vangrail omsloot ook de stalen lichtmasten in de middenberm. "Deze masten zijn niet botsvriendelijk en staan nu wel erg dicht op de rand van een asfalt. Bij een aanrijding overleeft deze lichtmast het waarschijnlijk wél, maar de bestuurder niet."