Het is weer weekend! DUIC vertelt je waar je moet zijn. 

Donderdag tot en met zaterdag

Dansfestival: Moving Futures

Deze donderdag, vrijdag en zaterdag is het reizende festival Moving Futures in Utrecht. In Theater Kikker kun je dansvoorstellingen bekijken van aanstormend choreografietalent. Naast de voorstellingen kun je ook zelf dansen bij de openbare dansworkshop of tijdens een introductie leren hoe je dans kunt bekijken en begrijpen.

Zaterdag

Evenement: Record Store Day

Op de jaarlijkse, wereldwijde Record Store Day promoten onafhankelijke platenwinkels over de hele wereld hun branche. Deze zaterdag vindt het evenement ook in Utrecht weer plaats. De hele dag kun je op zoek naar bijzondere uitgaven van platen. Bij Plato zijn er instores van Spinvis, Mysterons en Dave Douglas. Ook Broese doet dit jaar mee: daar zie je onder meer Aafke Romeijn en Bewilder optreden. Aan het eind van de dag kun je door naar de afterparty in EKKO. Daar zijn optredens van onder meer Stuff en The T.S. Eliot Appreciation Society.

Zaterdag

Concert: Moss & Amber Arcades

Zaterdagavond zie je in TivoliVredenburg twee van Nederlands interessantste bands optreden. De licht-experimentele Amsterdamse gitaarband Moss bestaat alweer 12,5 jaar en bracht afgelopen februari hun vijfde plaat uit. Achter Amber Arcades gaat de Utrechtse Annelotte de Graaf schuil, die met het in New York opgenomen Fading Lines (2016) een droomdebuut afleverde.

Zondag

Evenement: Culturele Zondag Utrecht 50-75

Na de oorlog veranderde het land in rap tempo. Utrecht groeide in de jaren tussen 1950 en 1975 uit tot een stad van formaat, compleet met bloeiend cultureel leven. Deze Culturele Zondag staat helemaal in teken van deze bijzondere tijden. In de Winkel van Sinkel is er een talkshow met Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken over de jeugdcultuur, verzet en glamour van toen. Bij In de Ruimte komt er een ode aan de beroemde jazzclub Persepolis, die eind jaren vijftig Utrecht op de kaart zette als jazzstad.