Wethouder Paulus Jansen heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt rond de parkeerplannen bij het voorgestelde bestemmingsplan voor de hoek bij Rotsoord en de Diamantweg.

Op deze hoek komen op de plek van de oude Vicona fabriek 206 woningen voor studenten en starters te staan.

Jansen had een berekening gemaakt waarin de parkeerdruk in de wijk niet zou toenemen door de parkeergarage bij Station Vaartsche Rijn, ruim zeshonderd meter verderop, mee te nemen. Ondanks dat dit tegen de door gemeente zelf opgestelde regel gaat van een maximale afstand van vijfhonderd meter.

VVD-raadslid Dimitri Gilissen was hier boos over omdat in Hoograven (aan de andere kant van de weg) het gratis parkeren is. "De studenten en starters hier moeten straks of zeshonderd meter lopen om betaald te parkeren of ze doen dit gratis om de hoek. Dit kan Hoograven niet aan."

Motie

Het raadslid diende hierop een motie in. Hierin riep hij de wethouder op om de toenemende parkeerdruk van Rotsoord binnen het gebied zelf op te lossen en niet af te schuiven op Hoograven. Deze is inmiddels aangenomen.

Wethouder Jansen liet bij de bespreking weten voortaan parkeeroplossingen bij de nieuwbouw in het plangebied zelf te gaan zoeken en niet bij omliggende buurten. "De boodschap vanuit de raad is helder", aldus Jansen.